Home > Analys: Sidledes handel i Astra Zeneca.

Analys: Sidledes handel i Astra Zeneca.

Astra Zeneca har stigit rejält på börsen de senaste 12 månaderna, men sett över en period på 15 år är aktien en rejäl underpresterare. Aktien har efter ett test av topparna från 2001-2002 inlett en sidledes handel mellan 465 och 540 kr.

Astra Zeneca har gått mycket bra på börsen de senaste 12 månaderna och befinner sig i en stadigt stigande trend. På lång sikt har aktien haft en medioker utveckling då aktien fortfarande handlas under all time highs från 2001 – 2002.

Aktien testade under maj månad historiska toppnoteringar runt 540 kr som utgör ett starkt motståndsområde för vidare uppgång. Efter testet har en sidledes handel inletts vilket vid en positiv tolkning kan vara fråga om en flaggformation, vilket i sådana fall ger betydande uppsida om motståndet runt 540 kr forceras med kraft.

Så länge som aktien handlas ovanför långsiktiga medelvärdet, i skrivande stund runt 452 kr är det troligt med vidare test av maj toppen.  Vi har en neutral inställning till aktien och ser intervallbotten runt 465 kr som en fördelaktig ingångsnivå för långsiktiga innehav.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Den korta trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste motstånd finns runt 540 kr. Stöd finns runt 465 följt av 452 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AZN

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto