Home > Analys: Siemens närmar sig ett köpläge!

Analys: Siemens närmar sig ett köpläge!

Den tyska giganten Siemens har under återkommande tillfällen utmanat tekniska motståndet vid 114 kronor. Dominansen från säljarna har tydligt avtagit i september, till förmån för köpare, och Siemens närmar sig nu ett köpläge…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Med rötter i Berlin och 169 år i bagaget med över 350 000 anställda världen över, är Siemens Europas största tillverkande industribolag, som är verksam inom flera segment.

Bolagets aktie har likt flera europeiska bolag tappat mark under sommaren, och det med råge. Siemens själv har nästintill suddat bort 20 procent av sitt börsvärde, en signifikant nedgång med andra ord.

Under september har vi fått en andra fas till återhämtning, sedan tidigare nedgång stannat upp vid tekniska stödnivån 108 euro, för drygt en månad sedan.

Andra fasen har varit betydligt mer dominerande från köpare, och vi fick även bara en mindre nedgång i fredags, och svag säljstyrka när vi fick se en avslutning på 112.25 euro.

Vi bedömer sannolikheten som god, att vi kan komma få ett utmanande av tekniska motståndsnivån vid 114 euro inledningsvis på veckan, och ett kliv och stängning över denna prisnivå öppnar upp för en vidare resa norrut.

Ett köpläge uppstår därmed vid 114 euro, vilket öppnar upp för en resa norrut mot 119.50 euro.

Kortsiktigt kan vi komma att få mothugg från säljare redan vid 116 euro, men samtidigt kan underliggande momentum vid utbrott över handelsintervallet inom 108 – 114 euro som pågått sedan en månad tillbaka, ge nog med styrka för mer signifikant rörelse inledningsvis.

Om köpstyrkan däremot skulle avta, begränsar vi en potentiell svaghet genom att förslagsvis placera en stop loss vid omkring 112.50 euro.

Aktien handlas på tyska Xetra, under symbol SIE.

Analys: Siemens närmar sig ett köpläge!

Siemens AG
Entré köp €114.00 Ticker SIE
Målkurs €119.50 Marknad Xetra
Nödutgång €112.50 P/E 14.63
Senaste €112.25 Direkt avk. 3.41%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto