Home > Analys: Silver fortfarande blankningsvärd

Analys: Silver fortfarande blankningsvärd

Än så länge så har det inte kommit några positiva signaler för ett trendbrott för varken silver eller guld under hela 2014 och 2015, utan silverpriset verkar fortsätta sin nedgång.

Det spelar ingen roll hur mycket guld och silver Kina har köpt, hur mycket guld och silvermynt som har sålts eller hur låg tillgång som finns i värden blandat med allt stigande efterfrågan så länge silverpriset inte agerar därefter.

Med ganska låg volatilitet har silver nu sedan igår gjort en ny lägstanotering vilket tyder på ännu lägre priser framöver. Intressant nog så lär detta även betyda högre priser för dollarn framöver då silverpriset räknas i just dollar och en fallande dollar är en trigger som just kan få fart på silverpriset.

Jag har varit negativ mot silver allt sedan maj 2011 då silvret med liten marginal gjorde en ny högstanotering sedan toppen 1980 och sedan föll handlöst helt enligt med vad som brukar ske om det är en bubbla.

Just nu tyder prisrörelserna i silver på att mycket lägre prisnivåer väntas i närtid och det är inte omöjligt att silvret kommer att handlas i 10-12$ ett år från nu eller till och med ännu lägre om man antar att fallhastigheten fortsätter i likadan omfattning.

För de som inte redan har negativa positioner i silver är det bäst att helt enkelt sälja silver på direkten, det brukar vara den bästa lösningen. Att hitta kortsiktiga toppar och dalar är alldeles för svårt och inte värt det när man har tiden på sin sida. Det är aldrig värt att chansa på att man ska kunna komma in till ett dyrare pris ju längre tiden går, men för att del, portionera ut blankningen i flera steg över några veckor; det är en vinnande strategi.

SLVSPOT2

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.