Home > Silver: Vänder ned vid nivå

Silver: Vänder ned vid nivå

Metallen silver visade sig stiga med marknaden till slut. De av er som följer silver närmare vet nog  att dess karaktär liknar en evig eftersläntare: Rallyn kommer alltid efter att alla andra instrument redan har stigit.

Den här gången var det inte annorlunda heller. Silver lyckades till och med gå över sin nedåtgående trendlinje, men det är ju kutym i björnmarknad så inget konstigt där.

Som tidigare påpekats skall trendlinjer användas i kontext. Det gäller att se vad som händer runt omkring dem. Detta kräver dock att man vet hur man drar en trendlinje, vilket inte är den bagatell det låter som. Beroende på om man använder logaritmisk eller aritmetisk skala ser diagrammen olika ut till exempel.

Hur som helst så faller nu silver på en misslyckad rusning och uppvisar vad jag kallar ”toppvolatilitet”.  Det är förhöjd volatilitet som varslar om en större topp. Vänligen observera topparna i augusti och september förra året så ser ni vad jag menar. Notera också att distributionsprocessen (de gradvisa försäljningarna från starka händer till svaga innan fallen) tog ungefär två månader.

En sådan liknande topp lär vi få nu också. Börserna bör i vilket fall som helst ha en sista spurt framför sig och likaså silver. Och så lite pengatryckande på det. Glöm inte råvarucykeln heller. Än så länge har vi bara föraningar om råvarufall förutom i vissa instrument som bomull till exempel. De stora nedgångarna ligger framför oss fortfarande men i min mening är det bara konstruktivt.

Guld har stigit i tio år i rad. Något sådant kan bara inte fortsätta så det optimala är ju faktiskt om metallerna vilade ett tag nu, kanske ett till två år. Det är det eller en parabolisk urblåsning som vi har att välja mellan. Detta har å andra sidan redan skett i silver.

Vill ni sälja så tänk på att man i en björnmarknad nästan måste sälja på relativa högstanoteringar om man handlar på längre sikt. Björnmarknader är mycket svårare att handla än en tjurmarknad. I vilket fall ser de oftast helt olika ut, så handla därefter!

SLVSPOT
SLVSPOT

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.