Home > Analys: Ska Hexpol dras med i småbolagsrallyt?

Analys: Ska Hexpol dras med i småbolagsrallyt?

Hexpol, som är verksamt inom utveckling och tillverkning av polymera produkter, har inte gått så starkt på börsen i år. Uppgången hittills, räknat på kursen i skrivande stund 361,5 kr, är bara på 5,2 procent. Detta är klart sämre än för OMXS30 som gått upp med 9,9 procent.

Under 2012 gick däremot Hexpol upp med hela 70 procent så långsiktiga aktieägare är nog ganska nöjda ändå.

Det intressanta med Hexpol ur teknisk analys synpunkt är att aktien, än så länge i alla fall, ligger i en väldigt stabil uppåtgående trend. Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är tydligt uppåtriktade.

Dessutom tillhör aktien med sitt börsvärde på strax under 12 miljarder ett av de mindre bolagen på börsen. Detta är intressant då vi förnärvarande har ett tydligt småbolagsrally på gång. Det finns också ett stort antal aktier i den kategorin som ser mycket intressant ut enligt den tekniska analysen.

Tyvärr är ofta likviditeten begränsad i dessa bolag vilket gör att detta forum kanske inte blir så lämpligt att ta upp de flesta av dessa på. Vi vill ju att våra läsare ska kunna handla i bolagen utan risk att driva kursen i någon större utsträckning. Exempel på bolag som ser mycket intressant ut är dock Allenex, Black Earth Farming, IFS, Opus Group, TradeDoubler och Transcom. Det kan dock vara besvärligt med stop losser i aktier som svänger kraftigt och där handeln kanske inte alltid är så stor.

En effekt av detta småbolagsrally, eller kanske snarare en av orsakerna till det, är att småbolagsfonderna enligt uppgift ska ha ett mycket stort inflöde av kapital just nu. Och dom pengarna måste helt enkelt placeras i småbolag.

Går vi då tillbaka till Hexpol så är också en fördel med aktien att likviditeten är ganska ok jämfört med de ovanstående aktierna.

Enligt den tekniska analysen har dock Hexpol varit överköpt och stochastic-indikatorn har tidigare också givit en säljindikation. Det emellertid inte en särskilt stark säljsignal för en starkt trendande aktie. Däremot kan det indikera att aktien då kan stå inför en mindre nedåtriktad rekyl inom den uppåtgående trenden.

Det är också just det som har hänt med Hexpol. Aktien har gått ner och ligger nu strax över en stödnivå vid ca 359,5 kr. Här kan vara ett utmärkt tillfälle att köpa en starkt trendande aktie med ett bra förhållande mellan risk och reward. Risken i aktien dras också ner så länge som småbolagsfonderna fortsätter att ha stora kapitalinflöden. Så håll gärna koll på dessa flöden.

Köper man Hexpol vid nuvarande nivå kan man först och främst sikta på en uppgång till motståndsnivån vid ca 381 kr. Skulle aktien etablera sig över 381 kr får aktien nya köpsignaler och då är nästa målområde ca 400 kr.

Stop loss om aktien stänger under stödet vid ca 359,5 kr. Flytta sedan upp stop lossen allt efter som positionen visar mer och mer vinst.

Analys Hexpol
Hexpol (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto