Home > Analys: Ska Hexpol fortsätta att vara en vinnaraktie?

Analys: Ska Hexpol fortsätta att vara en vinnaraktie?

En av de senaste årens stora börsvinnare är Hexpol B. Förra året gick till exempel aktien upp med 70 procent. Detta att jämföra med OMXS30 som gick upp med 11,8 procent.

Hexpol är ett medelstortbolag som kanske är lite okänt för många. Bolaget är verksamt inom utveckling och tillverkning av polymera produkter som används i bland annat packningar och hjul. Företaget verkar på en global marknaden och viktiga kundgrupper är fordons- och verkstadsindustrin, medicinteknik och tillverkare av plattvärmeväxlare.

Hexpol B ligger fortfarande i en stark trend. Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktade.

Volymmönstret ser också bra ut. (Till skillnad från börsen generellt sett..) Uppgångsdagarna har oftast betydligt större handelsvolymer än nedgångsdagarna. Så länge det mönstret håller i sig så stärker det trovärdigheten i den uppåtgående trenden. I princip kan man då använda varje nedåtriktad rekyl till olika stödnivåer för att köpa aktien.

Hexpol B har nu en intressant stödnivå på ca 342 kr, som är strax under 347,5 kr som aktien handlas på i skrivande stund. Skulle aktien etablera sig under 342 kr så kommer nästa intressanta stödnivå på ca 320 kr. Under det ligger det stödnivåerna på ca 309 kr, ca 290 kr och ca 265 kr. Aktien har också en viktig gammal uppgående trendlinje som i dagsläget ger stöd vid ca 294 kr.

På ovansidan har aktien en mindre motståndsnivå vid ca 350 kr. Går aktien över den så får aktien ytterliggare en köpsignal att lägga till alla andra köpsignaler aktien fått under sin uppåtgående trendresa.

Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer och visar därmed på att Hexpol B är överköpt. Det har aktien dessutom gemensamt med hela börsen. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig självt då en aktie, eller ett index, kan fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend. Skulle däremot aktien få en säljsignal från ett sådant överköpt läge kan det dock finnas anledning att bli lite extra försiktig.

Rekommendationen är därför att använda nedåtriktade rekyler till att köpa vinnaraktien Hexpol B. Aktien är emellertid relativt de större bolagen ibland ganska illikvid. Ta därför gärna lite mindre positioner i aktien än du normalt brukar göra.

Köper man Hexpol B här vid nuvarande kursnivå så sätt en stop loss om aktien stänger under stödnivån vid ca 342 kr eller den under 320 kr. Allt efter var och ens egen riskpreferens. Flytta sedan upp stop lossen allt efter som positionen visa mer och mer vinst.

Analys Hexpol B
Hexpol B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto