Home > Analys: Ska Millicom få nya starka säljsignaler?

Analys: Ska Millicom få nya starka säljsignaler?

Millicom ligger i nedåtgående trend och dessutom fått ett antal säljsignaler säljsignaler de senaste veckorna. Skulle Millicom nu dessutom gå under stödnivån vid 610-620 kr får aktien ytterliggare säljsignaler. I så fall siktar vi på en nedgång till 550-550 kr.

Mobiloperatören Millicom International Cellular har i år haft en negativ utveckling på börsen. Kursen har gått ner med 9,3% i år att jämföra med OMXS30 som gått upp med 0,2%. Året började bra för Millicom med en uppgång till som mest 768 kr, men sedan gick det ner. I skrivande stund ligger kursen på 625,5.

I veckodiagrammet nedan ser vi att Millicom ligger vid ett viktigt stödområde kring ca 610-620 kr. Aktien har dock halkat ur en uppåtgående trendlinje, som i dagsläget ligger vid ca 640 kr, och testar den nu underifrån.

Etablerar sig Millicom under 610-620 kr får aktien ytterliggare en tydlig säljsignal. I och för sig har aktien sedan ett stödområde redan kring 590 kr, men risken är då betydande att aktien ska gå ner till minst 500-550 området. I det området, vid ca 538 kr och ca 510 kr, har aktien också viktiga stödnivåer.

Analys Millicom veckodiagram
Millicom (Veckodiagram)

I dagsdiagrammet nedan ser vi att Millicom fått ett antal säljsignaler de senaste veckorna. Man ser också att aktien ligger inklämd mellan det viktiga stödområde kring ca 610-620 kr och motståndsområdet vid ca 640 kr.

Över 640 kr har sedan Millicom har lite viktigare motståndsområden kring ca 660 kr, ca 688 kr, ca 720 kr och ca 768-774 kr. Det är framförallt om Millicom skulle orka stänga över 660 kr motståndet som aktien får lite tydligare köpsignaler.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är nedåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är ännu tydligare nedåttriktad.

Stochastic-indikatorn visar att Millicom är översålt. Detta är dock ingen köpsignal i sig självt. En aktie kan nämligen fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Vi rekommenderar därför att man är försiktig med innehav i Millicom aktien tills aktien ger ifrån sig några tydliga köpsignaler. Tycker man att aktien är attraktiv ur fundamental synvinkel skulle vi vilja rekommendera en stop loss om aktien stänger under 610 kr.

Agerar man däremot efter teknisk analys skulle vi vilja rekommendera att man blankar aktien på eventuella uppåtrekyler. Sikta på nedgångar till minst 550 kr. Stop loss om aktien stänger över 660 kr.

Millicom (Dagsdiagram)
Millicom (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto