Home > Analys: Skanska är nära att få köpsignaler

Analys: Skanska är nära att få köpsignaler

Vi har i vår analys av Skanska den 19 april rekommenderat blankning av aktien. Sedan dess har aktien gått ner kraftigt och varit nere på 93 kr som lägst.

Har man inte redan gått ur sina blankningar så ska man nog se upp om Skanska skulle stänga över motståndet vid ca 102 kr. 

Skanska B får nämligen en köpsignal i så fall. Observera att Skanska B i skrivande stund redan handlas på 102,5 kr.

Redan vid ca 107 kr slår sedan aktien i ett relativt kraftigt motstånd. ”Risken” finns emellertid då att aktien även också ska gå upp och testa motståndsnivåerna kring 113 kr och 118 kr.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad. Den korta trenden, som varit nedåtriktad sedan i slutet av februari, har de senaste dagarna börjat vända uppåt.

Stochastic- och MacD-indikatorerna har visat positiv divergens och även fått lite andra köpindikationer den senaste månaden.

Skanska B har stödnivåer främst vid ca 91-93 kr området. Det ser emellertid ut som om vi har goda möjligheter till en något bättre börsklimat under sommaren, så vi test av dessa stödnivåer får vi antagligen se först i höst.

Kortsiktigt är ett test av motståndsnivåer kring ca 107 och ca 113 kr troligare.

Vi rekommenderar alltså att man har en stop loss på blankade positioner i Skanska B om aktien stänger över 102 kr.

Nettoköper man Skanska på en sådan köpsignal så rekommenderar vi en stop loss om aktien stänger under 99 kr. Detta för att få en rimligt bra risk-reward relation. Flytta upp stop lossen allteftersom positionen visar mer och mer vinst.

Sikta på uppgångar till ca 107 eller ca 113 kr i första hand.

Skanska (Dagsdiagram)
Skanska (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto