Home > Analys: Skanska B vid vägskäl efter uppnådd målkurs..

Analys: Skanska B vid vägskäl efter uppnådd målkurs..

Skanska B har efter en vändning vid kanalgolvet täckt det tidigare gapet och visat tecken på avmattning vid det naturliga motståndet runt kanaltaket. En stängning ovanför 182 kr är ett styrketecken.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Skanska B aktien navigerar efter en kortsiktigt fallande trendkanal där aktien efter ett test av MA 200 underifrån i mitten av oktober uppvisat en kurskollaps i samband med negativt nyhetsflöde. Då den tidigare trenden i huvudsak var sidåtgående fanns det goda förutsättningar att den kraftfulla nedgången var av kortsiktig karaktär, vilket i kombination med avsaknaden av en motreaktion ökade oddsen att aktien kunde hitta stöd vid kanalgolvet.

Vi köprekommenderade aktien den 19 okt runt 151 kr där med en målkurs på en gaptäckning på 173 kr. Målkursen uppnåddes i slutet av förra veckan och aktien har nu testat kanaltaket vilket resulterade i en mindre motreaktion.

Aktien står således inför ett vägskäl där närmaste stöd på nedsidan finns vid 170 följt av 158.50 kr. På ovansidan måste aktien forcera och stänga ovanför 178 kr följt av en passering av 182 kr för att öka oddsen för fortsatt uppgång mot kanaltaket runt 195 kr.

Vi har tillsvidare en återhållsam inställning och avvaktar för att läget skall klarna.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto