Home > Analys: Skanska B visar styrketecken…

Analys: Skanska B visar styrketecken…

Skanska B har visat positiva tecken genom att på ett kraftfullt sätt bryta den fallande trend som aktien handlats inom sedan feb 2015. Stödområdet runt 176 kr utgör ett köpläge mot i första hand swing toppen runt 186.40 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Skanska B aktien har de senaste veckorna visat teknisk styrka genom att forcera motståndsnivån runt 165 kr, följt av vidare uppgång genom kanaltaket, som det senaste året stoppat fortsatt uppgång i aktien.

Motståndsområdet runt 176 kr har passerats och omvandlats till ett stöd vid eventuell rekyl framöver. Aktien tillhör en av de relativt få aktier som brutit dess medellånga trend, SKF B är ett annat exempel på liknande setup.

Minsta motståndet lag har på ett distinkt sätt vänt till stigande vilket i praktiken innebär att det är lättare för aktien att stiga än att sjunka. Närmaste ingångsnivå för ett köp finns runt det tidigare motståndet vid 176 kr som omvandlats till ett stöd. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis till en stängning under 171 kr. Målkurs sätts konservativt till 186 kr.

Skulle aktien etablera sig under 176 kr är detta ett svaghetstecken…i detta scenario finns närmaste stödområde runt 165 kr

Aktien handlas ovanför det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto