Home > Analys: Skanska fortfarande attraktiv trots inledd rekyl.

Analys: Skanska fortfarande attraktiv trots inledd rekyl.

Byggbolaget Skanska fick i veckan en vändpunkt efter en längre tids nedgång sedan början av sommaren, även om året likaså inletts i visst svagt dämpat humör. Köpstyrkan har tydligt tilltagit i linje med inledd rekyl under två dagar, och vi bedömer att sannolikheten är hög för ytterligare uppgång, om inväntande tekniska motståndsnivå slås ut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Svenska byggbolaget Skanska inledde innevarande året i svagt negativa tongångar.

Tydligt med negativitet uppstod även under sommaren i linje med flera rapportbesvikelser. Bolaget som har en stor verksamhet i USA fick i slutet av 2016 ordentligt med bränsle till uppgång, på annonserade infrastruktursatsningar från amerikanska presidenten Donald Trump, under sin presidentkampanj.

Att just detta inte skett än, samtidigt som flertalet misslyckade satsningar och förändringar från Trump, har tydligt pressat marknaden, inte minst den amerikanska dollarn som nu handlas under 8 kronor sedan några dagar tillbaka.

Aktien har nu sedan sommaren tydligt avvikit från vår stora medeltalstrio i form av MA 50, 100 och 200.

Däremot tittade köpstyrka fram på allvar, när riskaptiten ökat på nytt efter att politisk oro runt om i världen dämpats i veckan.

Två dagar med handel på plus i bagaget, innebär att bolagets aktie nu utmanar teknisk motstånd vid 180 kronor. Finner vi mark över denna prisnivå, vid stängning däröver innebär detta att vi ser ytterligare uppgång kommande dagar som hög sannolikhet.

Därmed ser vi ett ingångsläge vid 180 kronor, och målkursen landar på 188 kronor.

Just 188 kronor har, så sent som vid två större tillfällen under hösten 2016, men även tidigare i juli i år agerat tydlig teknisk nyckelnivå, vilket innebär att vi återfinner hög volym med risk för säljstyrka vid denna prisnivå.

För att begränsa en potentiell förnyad svaghet, placeras en stop loss förslagsvis redan vid 178 kronor, då vid ett utmanande av denna prisnivå ökar sannolikheten för nedgång mot 172 kronor.

När det kommer till just USA, har kontoret i Houston fått stängas tills situationen med stormen Harvey landat, och blivit mer hanterbar.

Samtidigt framgick det även så sent som i veckan den 29 augusti i ett pressmeddelande, att Skanska fått en order värd omkring 1.5 miljarder kronor, för att bygga kontor och bio i Tysons Corner, för Meridian Group & Rockefeller Group i USA. Ordern avser byggnad med 20 våningar om cirka 42.500 kvadratmeter. Projektet väntas stå klart oktober 2018.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B.

Analys: Skanska fortfarande attraktiv trots inledd rekyl.

Skanska
Entré köp 180.00 kr Ticker SKA B
Målkurs 188.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 178.00 kr P/E 14.7
Senaste 179.50 kr Direkt avk. 4.6%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto