Home > Analys: Skanska har köpsignal på gång

Analys: Skanska har köpsignal på gång

Byggbolaget Skanska har i år inte riktigt hängt utvecklingen för OMXS30. Indexet har gått upp 11,8% medan Skanska, räknat på kursen i skrivande stund 109,9 kr, istället gått ner med 3,6%.

Vi skrev i vår analys av Skanska den 29 juni att aktien skulle få en köpsignal om den stängde över 102 kr. Redan vid ca 107 kr skulle dock aktien möta på ett relativt kraftigt motstånd som skulle kunna hindra resan upp till nästa motstånddsnivå vid ca 113 kr.

Skanskas uppgång hejdades sedan också vid ca 107 kr även om den tillfälligt var uppe på 108,3 kr som högst i somras. Aktien har sedan varit nere och vänt vid ca 98 kr och ca 101 kr sedan dess.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är lätt uppåtriktad. Även den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har nu vänt uppåt efter att tidigare varit mer oregelbunden.

Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer och indikerar därmed att aktien börjar bli överköpt. Det är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Däremot kan man då lättare att få nedåtriktade kortsiktiga  rekyler i aktien.

Skanska får en köpsignal om den stänger över motståndsnivån som ligger vid ca 108 kr. I och med att kursen för tillfället ligger på 109,9 kr så verkar det också ganska troligt att aktien gör just detta. Vi siktar då på att aktien ska kunna gå upp till motståndsnivåerna kring ca 113 kr eller ca 118 kr.

Skulle aktien å andra sidan någon gång framöver stänga under stödnivån vid ca 101 kr  får aktien en säljsignal. Just nu ser det inte så aktuellt ut, men börsens utveckling under höstperioder bjuder ibland på stora överraskningar.

Efter 101 kr är det sedan en kort sträcka till nästa stödnivå vid ca 98 kr. Skulle aktien även etablera sig under 98 kr får aktien en ny säljsignal och då siktar vi på att aktien ska ner och testa stödnivån vid ca 93 kr.

Köper man Skanska efter en köpsignal så avvakta gärna en nedåtrekyl för att få ett bra risk-reward förhållande. Sikta på uppgångar till först och främst 113 till 118 kr. Stop loss om aktien stänger under 106 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom positionen visar mer och mer vinst.

Analys Skanska
Skanska (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.