Home > Analys: SKF attraktivt köp på kort sikt.

Analys: SKF attraktivt köp på kort sikt.

SKF har likt sina verkstadskollegor haft en bitter sommar med signifikanta nedgångar. I mitten av augusti började dock en svagt positiv underton titta fram. Med tydlig stödnivå strax under torsdagens stängning, öppnas det upp för en attraktiv kortsiktig resa vidare norrut.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en inledningsvis skakig resa norrut, vände SKF söderut efter utmanande av årshögsta vid 200 kronor i slutet av april.

Resan därefter har varit stadigt negativ, och eldades på ytterligare i samband med rapportbesvikelser i somras.

SKF har nu tappat omkring -18 procent sedan slutet av april. Efter en sådan kraftig nedgång fick vi en attraktiv vändpunkt kring 155 kronor. Vid denna prisnivå befann vi oss vad som definieras som yttre delen av ett volymområde. I detta fall mellan 155 – 186 kronor.

Vi såg redan då potentiell möjlighet till en vändpunkt, men det var inte förrän vi klev över 158 kronor som vi såg en bekräftelse. Denna prisnivå innehar nämligen signifikant med volym historiskt, och var ett trappsteg vi behövde kliva över för att ställa oss positiva.

Vi bedömer, att på kort sikt inneha ett attraktivt köpläge redan nu vid 159 kronor.

Målkursen landar samtidigt på 166 kronor, eftersom vi bedömer att risken är hög för att tydligt dominerande säljstyrka tittar fram kring dessa nivåer. Möjligtvis om börsläget börjar se allt mer positivt ut framöver, finns det möjligheter till att utmana 175 kronor på sikt.

Skulle börsläget utveckla sig allt mer negativt, där SKF och dess verkstadskollegor börja vandra söderut, begränsar vi en sådan nedgång med att förslagsvis placera en stop loss redan vid 156.75 kronor. Framförallt kan det lätt bli en urskakning kring 155 som då tar oss ned mot 150 kronor.

SKF noteras tydligt under både 50, 100 men även 200 dagars glidande medelvärde.

Senaste nyheter kring bolaget har det framgått att Ronnie Leten, tidigare vd på Atlas Copco, pekas ut som nästa person som kommer att ta över ordförandeposten i SKF.

Den 18 augusti framgick det även att bolagets vd Alrik Danielson köpt aktier till ett värde omkring 940.000 kronor i verkstadsbolaget, till en kurs om 156.90 kronor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Analys: SKF attraktivt köp på kort sikt.

SKF
Entré köp 159.00 kr Ticker SKF B
Målkurs 166.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 156.75 kr P/E 15.1
Senaste 159.20 kr Direkt avk. 3.5%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto