Home > Analys: SKF B kraftansamlar under det fallande MA 200.

Analys: SKF B kraftansamlar under det fallande MA 200.

SKF B aktien har inlett en kraftansamlingsfas mellan 136 och 151 kr, under det långsiktigt fallande MA 200. Aktien presenterar delårsresultat den 28 april vilket kan leda till ett utbrott på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SKF B aktien har de senaste månaderna visat positiva tecken då aktien forcerat motståndet vid kanaltaket i den fallande trenden där aktien handlats i sedan april 2015. Aktien har därefter inlett en kraftansamlingsfas i form av ett sidledes handelsintervall mellan 135 och 151 kr. Ett utbrott på endera sidan har goda förutsättningar att leda till en trendande rörelse då aktien samlat kraft under drygt 10 veckor.

Den 28 april presenterar aktien delårsresultat vilket har goda förutsättningar att leda till ett positivt utbrott. Forceras 151 kr på ovansidan är detta extra signifikant då det sammanfaller med det långsiktigt fallande jämviktsvärdet i form av MA 200. Prisobjektivet vid en eventuell köpsignal bör leda till en uppgång till skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket ger en indikativ uppgångspotential på 16 kr till 167 kr.

Blir utbrottet på nedsidan d.v.s. en forcering av stödet vid intervallbotten runt 136 kr förväntas vidare test av januari botten vilket kan leda till bildandet av en större dubbelbottenformation och en långsiktig köpnivå.

Den långsiktiga trenden i form av MA 200 är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto