Home > Analys: SKF B närmar sig köpsignal.

Analys: SKF B närmar sig köpsignal.

SKF B har brutit den fallande trenden från april 2015 och kraftansamlat därovan sedan februari. Detta skapar goda förutsättningar för ett positivt utbrott. Stänger aktien ovanför 152 kr utlöses en köpsignal.

SKF B aktien har de senaste månaderna visat positiva tecken genom att bryta den fallande trenden från 2015 samtidigt som MA 40 veckor börjat planat ut. Aktien har därefter inlett en kraftansamlingsfas i form av ett sidåtgående rörelse mellan 134 och 154 kr. Ett utbrott uppåt eller nedåt har goda förutsättningar att leda till en trendande rörelse då aktien samlat kraft de senaste fyra månaderna.

Huvud scenariot är ett utbrott uppåt, i linje med den tekniskt stärkta bilden. Ett positivt utbrott bekräftas genom att aktien stänger ovanför 152 kr, helst med god marginal för att därefter respektera 152 kr som ett stöd.

Entré köp
153kr
Målkurs
166.50kr
Nödutgång
147kr

Då potentialen i ett positivt utbrott är betydande rekommenderar vi ett köp när aktien stänger ovanför 153 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 147 kr. Målkurs sätts till 166.50 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att bryta stödet runt 134 kr på nedsidan finns ett starkt stödområde runt 122 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto