Home > Analys: SKF B positivt utbrott från konsolidering

Analys: SKF B positivt utbrott från konsolidering

SKF aktien har i samband med en positiv delårsrapport brutit sig fri från en längre tids sidåtgående rörelse. Utbrottet visade en signifikant volymökning vilket ökar tillförlitligheten i den utlösta köpsignalen. Vi siktar in oss på ett test av tidigare toppnotering vid 175 följt av 189 kr.

SKF är ett svenskt industriföretag med huvudkontoret i Gamlestaden i Göteborg. Företaget startades 16 februari 1907 som en avknoppning av Gamlestadens Fabriker. SKF är en av världens ledande leverantörer av produkter och tjänster inom området lager och tätningar, men omfattar också tekniskt stöd, underhållsservice, tillståndsövervakning och utbildning.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trendlinjen vid 156 kr följt av tidigare botten runt 148 kr. Motstånd vid 175 samt 189 kr.

SKF B aktien har brutit sig fri från en konsolidering inom en stigande trendkanal där aktien handlats det senaste året. Utbrottet skedde under ökad omsättning vilket ger positiva signaler, och sannolikt tar aktien förbi förra toppen och upp mot motståndet i form av kanaltaket runt 186 kr. Eventuella rekyler ned mot 165 kr är köpvärda då motståndet nu har omvandlats till ett stöd. Relativ styrka linje har tagit ett skutt uppåt vilket är en positiv faktor då det kan innebära att aktien nu har kraft att stiga på egen hand.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och försöker köpa i närheten av stödet runt 165 kr. En stop loss placeras förslagsvis under den stigande trenden.  Så länge som aktien handlas ovanför 155 kr är chansen god för vidare uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto