Home > Analys: SKF B vid balanspunkt….

Analys: SKF B vid balanspunkt….

SKF B balanserar ovanför 166kr…en nivå som tidigare utgjort skiljelinjen mellan bull och bear. Ett köp i närheten av denna balanspunkt utgör en sund risk i förhållande till potentialen för vidare uppgång.

SKF aktien har sedan ett år tillbaka visat positiva signaler genom att bryta den fallande trenden från 2015 och etablera sig ovanför det stigandejämviktsvärdet, MA 40 veckor. Aktien har därefter brutit sig loss på ovansidan från en större bottenformation vilket lett till en högsta notering på 182kr i början av februari.

Under uppgångsfasen har aktien forcerat 166kr nivån vilket är en viktig skiljelinje, då denna nivå tidigare utgjort ett motstånd och därefter omvandlats till ett stöd, och som framgångsrikt bekräftats ovanifrån i januari. Då risken i form av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till närmaste motstånd på ovansidan ser vi ytterligare test av 166-168kr som en attraktiv ingångnivå för ett köp mot i första hand 193kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 162kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 166kr är detta ett tydligt svaghetstecken som öppnar upp för vidare nedgång mot 160 följt av 154kr. På ovansidan finns avstämningsnivåer i form av motstånd vid 182, 193, 210 samt 230kr.

I ett långsiktigt perspektiv har aktien tagit en paus i mitten av handelsintervallet, i en förmodad rörelse på väg mot övre delen av tradingintervallet, där aktien handlats i de senaste två åren.

SKF B
Entré köp 166-168kr Ticker SKF B
Målkurs 193kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 162kr P/E 19.4
Senaste 171.90kr Direkt avk. 3.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto