Home > Analys: SKF i kortsiktigt stigande trend…

Analys: SKF i kortsiktigt stigande trend…

SKF B handlas i en kortsiktigt stigande trend under det fallande jämviktsvärdet, MA 200. Stödnivån vid kanalgolvet runt 139 utgör ett köpläge mot 155 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SKF B aktien har de senaste månaden visat positiva tecken då aktien forcerat motståndet vid kanaltaket i den fallande trenden där aktien handlats i sedan april 2015. Motståndsnivån runt 134.50 har forcerats och lyckosamt testats ovanifrån vilket gör denna nivå betydelsefull för att behålla det positiva momentum aktien uppvisat den senaste tiden.

På kort sikt handlas aktien i en stigande trendkanal där aktien de senaste dagarna avvisat kanalgolvet vid ett flertal tillfällen. Detta är en positiv indikation som öppnar upp för vidare uppgång och test av kanaltaket runt 155 kr. Då kanaltaket sammanfaller med det långsiktigt fallande MA 200 är uppsidan begränsad på kort sikt.

Vi ser vidare test av stödnivån runt 139 kr som en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot 155 kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 133 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att forcera 139 kr följt av en stängning under 134.50 kr är detta en illavarslande utveckling som ökar oddsen för ett test av januari botten runt 121.50 kr.

Den långsiktiga trenden i form av MA 200 är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto