Home > Analys: Slagig handel i SKF B.

Analys: Slagig handel i SKF B.

SKF aktien befinner sig en svagt fallande konsolidering. Nyckelstöd finns vid 161 kr och motstånd runt 175 kr.

SKF B aktien har haft en medioker utveckling då aktien fortfarande handlas i samma intervall som för tre år sedan. Inom detta intervall har aktien nått som högst 185 kr och visat en lägsta notering på 161 kr. Pendlingarna har det senaste året minskat och aktien handlas nu i en svagt fallande trendkanal där stöd finns runt 161 kr och motstånd runt 175 kr.

Det fanns förhoppningar att den minskade volatiliteten inom detta intervall var en kraftansamlingsfas för ett utbrott på ovansidan men den senaste tiden börsfrossa gör detta allt mer avlägset. Då aktien handlas runt botten av detta intervall samtidigt som börsen som helhet är i behov av en större rekyl, bör man vara beredd på att intervallet kan komma att brytas på nedsidan.

De nivåer vi navigerar efter, är det viktiga stödet runt 161 kr som måste hålla för att den tekniska bilden skall förbli neutral. På ovansidan utgör 175 kr ett starkt motstånd för vidare uppgång.

Bryts 161 kr indikeras en nedgång till i första hand 150 kr.

Vi avråder från en placering i aktien då aktien mer eller mindre är trendlös och även om stödet runt 161 kr bryts är potentialen för låg i förhållande till acceptabel stop loss.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Närmaste stöd finns vid 161 följt av 150kr. Motstånd vid 170 följt av 175 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto