Home > Analys: Slagig utveckling i Hexpol.

Analys: Slagig utveckling i Hexpol.

Hexpol aktien har efter ett trendbrott i On Balance Volume indikatorn visat en ökad volatilitet inom ett allt bredare handelsintervall. Nivåer att navigera efter är stödet vid 90 följt av 84 kr.

Hexpol aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend som accelererat på ovansidan efter att ha handlats en kortare tid under det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 200. Ett ofta förekommande fenomen efter en långsiktig uppgång är en trendaccelerering mot slutet av uppgången där prisgrafen får mer av en vertikal rörelse ofta utan någon som helt avstämning mot tidigare refererade priser.

När ”gummibandet” som mäter avståndet till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, blir alltför sträckt bör man vara extra vaksam för en trendjustering. Hexpol aktien handlades hela 26 % ovanför MA 200 i februari vilket är ett mycket högt värde de senaste åren. Detta har lett till en justering av det överköpta läget i form av en sidledes handel som de senaste månaderna blivit allt bredare i en slags ”broadening formation”.

Sedan mars har On Balance Volume indikatorn visat en divergens mot priset vilket ökar sannolikheten att det allt bredare handelsintervallet utgör en större toppformation. Nivåer att navigera efter är stödet vid 90 följt av det avgörande stödet runt 84 kr. Ett brott av dessa stöd utlöser en stark säljsignal.

På ovansidan finns ett mindre motstånd vid 95.50 följt av 105 kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 200 MA. Det kortsiktiga MA 40 är svagt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto