Home > Analys: Slagig utveckling med dragning nedåt på amerikanska börsen

Analys: Slagig utveckling med dragning nedåt på amerikanska börsen

Marknaden har visat en mindre tillbakagång under förra veckan på förnyad ”tapering” oro. En mindre vinsthemtagning har tvingat sena köpare ur marknaden och testet av stödet vid 1768.25 visade sig hålla initialt.

Vi har sett en modest vinsthemtagning efter att terminen visade en lägre högsta notering efter en temporär kursrusning igenom motståndet vid kanaltaket. FOMC möte nästa vecka och det finns risk att marknaden återigen testar stödet vid 1768.25 vilket kan leda till en accelerering av nedgången likt vi sett på de ledande europa börserna.

Om FED senarelägger en minskning av återköpsprogrammet leder detta sannolikt till en kursuppgång . Skulle de å andra sidan starta tapering inom kort leder detta otvivelaktigt till en nedgång som kan innebära ett köpläge så fort som marknaden etablerat stödnivåer. För närvarande är investeringsklimatet inte lätt prognostiserat då marknaden gått starkt samtidigt som svaghet börjat visa sig om hörnet speciellt på europa börserna. Allt färre aktier noterar 52 veckors högsta samtidigt som färre aktier handlas ovanför 200 dagars glidande medelvärde. Detta förhållande kommer på sikt leda till en större vändning på marknaden vilket vi nu kan ha sett tecken på i framförallt eurostoxx 50 terminen.

Jämfört med Europa som fortsatt nedgången, för närvarande 6 % (eurostoxx 50 index) har den amerikanska börsen gått starkt då index endast tappat 2 %. S&P 500 terminen är fortfarande överköpt om man jämför med det underliggande 200 periods medelvärde som för närvarande visar på 5 % ovanför medelvärdet och nyligen vänt nedåt från 8 % notering som historiskt startat rekyler.

Ett flertal aktier är fortfarande i behov av en sund rekyl för ett rebalansera sentimentet och möjliggöra en förnyad uppgång. Framöver gäller det att vara mycket selektiv och endast koncentrera sig på aktier som utvecklas starkare än index.

Prognosen de kommande veckorna är en fortsatt slagig utveckling till dragning nedåt.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto