Home > Analys: Små pendlingar i Assa Abloy.

Analys: Små pendlingar i Assa Abloy.

Den starka utvecklingen i Assa Abloy aktien har mynnat ut i en sidledes konsolidering mellan 315 och 350 kr. Ett mindre stöd runt 330 kr har byggts upp inom detta intervall vilket främst skapar köpläge för den kortsiktige aktören.

Assa Abloy aktiens fenomenala uppgång från 70 kr i mars 2009, till som högst 356 kr kan vara över… då aktien visat en reversal candlestick en så kallad shooting star vilket i detta fall har signifikant betydelse då denna uppkom i samband med ett falskt utbrott på ovansidan.

Trots ett tydligt säljintresse ovanför 350 kr nivån är aktiens sekvens av stigande bottnar, bortsett från en falsk säljsignal i mitten av mars månad, intakt vilket innebär att den långsiktiga trenden fortfarande är uppåtriktad om än svagt. Skulle aktien bryta det mindre stödet vid 330 kr följt av ett brott av tidigare lågpunkt vid 313 kr har aktiens kortsiktigt sidåtgående trend vänt nedåt och man bör kliva av långa innehav.

För den snabbfotade kortsiktige spekulanten uppstår korta köplägen runt stödet vid 330 kr inför en uppgång mot motståndet runt 350 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 325 kr då stödet signifikant har forcerats och sannolikheten är stor för ett test av den avgörande 313 kr nivån.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Stöd finns runt 330 kr följt av 313 kr. Motstånd runt 350 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto