Home > Analys: S&P 500-terminen styrs av låntetaket

Analys: S&P 500-terminen styrs av låntetaket

Amerikanska börsen i form av S&P E-mini terminen har efter ett par nedgångsdagar stabiliserats och avvaktar beslut om en eventuell utökning av lånetaket.

Förra veckan var marknadens fokus en eventuell minskning av stimulanspaketet. Fokus har nu flyttats till beslutet om utökning av lånetaket. Det förefaller osannolikt att det inte blir en lösning, men sannolikt blir det en upprepning av scenariot från december 2012 där en utökning kom i sista stund.

Marknaden vill uppåt i enlighet med den långsiktigt stigande trenden men ovissheten om lånetaket speglar kursutvecklingen för närvarande. Det mest troliga är en fortsatt sidåtgående rörelse där allt större vikt läggs på eventuella uttalanden rörande låntetaket desto närmare vi kommer deadlinen den 17 oktober.

Ett lättnadsrally vid en lösning av lånekonflikten förefaller ett sannolikt scenario framöver.

Den tekniska bilden har inte förändrats nämnvärt den senaste veckan. Rekylen som startade för ett par veckor sedan verkar i alla fall för tillfället ha stannat av och ett stöd har byggts upp runt den stigande trenden vid 1660.

En tydlig sekvens av stigande bottnar och toppar ses i det långsiktiga diagrammet vilket innebär att den långsiktiga upptrenden är intakt.

Skulle stödet vid 1660 forceras finns närmaste stöd vid 1618 och det är först om detta bryts som en tidig indikation ges om en möjlig trendvändning. I detta scenario har en lägre botten visats vilket om bekräftas av en lägre topp innebär en etablerad nedtrend, men i dagsläget är detta ett mindre sannolikt scenario.

Huvudscenariot den närmaste tiden är fortsatt slagig rörelse inför deadline den 17 oktober med eventuell dragning nedåt följt av ett lättnadsrally.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto