Home > Analys: S&P E-mini termin ger signal om rekyl

Analys: S&P E-mini termin ger signal om rekyl

S&P E-mini terminen har det senaste året handlats i en stigande trendkanal där kanalgolvet agerat som stödnivå vid rekyl och kanaltaket varit begränsningslinje för vidare uppgångar. I dagsläget har kanaltaket testats tre gånger och kort därefter har en rekyl inletts som tagit terminen ned mot stödet vid kanalgolvet. Terminen var uppe vid kanaltaket förra onsdagen och likt tidigare har köpkraften sinat. Under gårdagen sjönk terminen kraftigt under signifikant ökad omsättning vilket indikerar att säljarna börjat få övertaget. Det är i dagsläget svårt att avgöra om terminen även denna gång kommer att få stöd vid kanalgolvet runt 1385 men de faktorer som talat för en nedgång till åtminstone denna nivå är vändningen nedåt vid kanaltaket samt den ökade omsättning i måndagens kursfall.

Den långsiktiga trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Då ett flertal aktier de senaste månaderna lämnat större bottenformationer är det sannolikt vid fortsatt nedgång i S&P E-mini terminen att dessa aktier i viss mån hänger med ned för ett återtest av utbrottsnivån.  De aktier som anses starka och som eventuellt kan ta sig ned för ett återtest är bland annat Avon Products, Hewlett Packard, Zynga, Bank of America, Oracle, Terex Corp och Goldman Sachs.

Då huvudtrenden är stigande är vi fortsättningsvis långsiktigt positivt inställda. Kortsiktigt talar det mest för en rekyl ned mot kanalgolvet runt 1385. Skulle terminen inte lyckas få fotfäste runt denna nivå kan det innebära att en större rekyl är på gång.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto