Home > Analys: Spänt gummiband i Starbucks kan slunga tillbaka aktien

Analys: Spänt gummiband i Starbucks kan slunga tillbaka aktien

På de bredare amerikanska marknaderna definierat som S&P500 har det inte hänt särskilt mycket sedan förra veckan. 2 476 har satt stopp och förefaller ha limmat fast marknaden där. I ett sådant läge kan det vara intressant att söka möjligheter som ligger utanför det breda Makroperspektivet och söka lite mer speciella situationer. En sådan situation har infunnit sig i Starbucks som befinner sig i ett mycket intressant läge för i varje fall en kortsiktig studs uppåt!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Starbucks har i princip befunnit sig i en stor konsolidering sedan oktober 2015. Intervallet 65 dollar till 50 dollar håller aktien som i ett skruvstäd sedan dess. Detta betyder dock inte att det saknas trender inom ramen för detta breda prisspann. Det är snarare så att det är ganska tvära kast fram och tillbaka.

Som exempel så toppade aktien i början på juni i år vid 65 dollar efter ett ganska så långvarigt rally från 50 dollar nivån. Rallyt kom i tre större vågor, vilket i sig innebär att aktien fortfarande, förmodligen kommer att fortsätta sidleds ytterligare ett tag. Sedan toppen satte sen aktien tvärt av mot sydligare breddgrader. Vi vet att en komplett vågsekvens i värsta fall ska innehålla fem subvågor och i Starbucks kan vi ganska tydligt räkna till fem vågor från toppen i juni.

Starbucks (dagsdiagram)
Starbucks (dagsdiagram)

Av särskilt stort intresse är att den sista fasen i nedgången kom på en fundamental nyhet den 27 juni varpå aktien gapade nedåt den 28 juni. Slutfaser, om det nu är vad vi bevittnat, som kommer med en sådan kraft tenderar att komma tillbaka ganska starkt och ofta återta mycket av vad som förlorats i det kraftiga fallet. När det gäller Starbucks har vi 200 dagars MA på dryga 57 dollar samt ett gap på ungefär samma nivå.

De dagliga oscillatorerna är nedtryckta i källaren, vilket så klart inte måste betyda att aktien ska upp. Samtidigt har fallet kommit till minst en tillfällig paus och vi kan ha fått till en positiv divergens på Slow stochastic indikatorn. Dock är den möjligen starkaste indikationen på att fallet gått alldeles för fort att vi fått en stängning utanför BollingerBanden®, vilket relativt ofta indikerar att det är läge för en positiv utveckling i det kortare perspektivet.

Starbucks har ett viktigt stöd vid 53 dollar och så länge denna nivå håller får möjligheterna till en rejäl rekyl anses vara goda. Målnivån sätts till 57 dollar och nödutgången placeras som en daglig stängning under 53.80 dollar som är lågpunkten på måndagens stapel. Entry kan ske omgående till aktuellt pris kring 54.70 dollar.

Starbucks – en överblick
Entré köp $54.70 Ticker SBUX
Målkurs $57.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $53.80 P/E (est 2017) 26.2
Senaste $54.75 Direkt avk. (est 2017) 1.9 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto