Home > Analys: SSAB A testar långsiktig nedtrend

Analys: SSAB A testar långsiktig nedtrend

SSAB A har utvecklats svagt på börsen de senaste åren men har nu visat begynnande tecken på en möjlig trendvändning. Sedan juli månad har aktien uppvisat en sekvens av stigande bottnar inom den långsiktigt fallande trenden. Bryts motståndet vid 48 kr under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal.

SSAB-aktien har för närvarande ett negativt P/E men förväntas vara 71.6 för 2014 vilket är betydligt högre än bransch genomsnittet på 9.82. Utdelningen är 1 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.2 %, vilket är något högre än bransch snittet på 1.92 %. Vinst per aktie ä negativa 3.17 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid den kortsiktigt stigande trenden runt 42.50 kr samt 44 kr.  Motstånd finns strax under 48 kr.

Aktien tillhör en av de verkliga förlorarna på Stockholmsbörsen de senaste åren men det finns tecken på att aktien håller på med en trendvändning. Sedan juli månad har aktien uppvisat en sekvens av stigande bottnar inom den långsiktigt fallande trenden vilket ger en positiv underton. Forceras 47 kr nivån bryts den långsiktigt fallande trenden, skulle aktien därefter även passera motståndsområdet runt 48 kr utlöses en köpsignal, speciellt om omsättningen ökar markant.

Så länge som aktien håller sig ovanför stödet i form av den kortsiktigt stigande trenden runt 42.50 kr finns en möjlighet för en positiv tolkning av diagrammet.

Vi ser en möjlighet till ett köp om 48 kr nivån forceras under markant ökad omsättning. En stoploss placeras förslagsvis under 45 kr nivån.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto