Home > Analys: SSAB A forcerar motstånd…

Analys: SSAB A forcerar motstånd…

SSAB A aktien forcerade i början av året motståndet runt 44.50kr vilket skapar ett köpläge vid rekyl inför vidare uppgång mot 55kr.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie, som är på en god väg att återhämta sig med en nära på fyra dubbling av kursen från lågpunkten från januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket var ett avgörande vägskäl då det tidigare agerat som ett motstånd under större delen av 2016.

I början av januari passerade aktien 44.50kr som tidigare agerat som ett starkt motstånd vilket på nytt bekräftar den underliggande trendstyrkan. Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 är i en stabilt stigande trend och agerar som ett starkt stöd vid rekylfaser i aktien.

Aktien har efter en lokal topp vid 51kr rekylerat ned till stödet vid 44.50kr som framgångsrikt avvisats och bekräftar att denna nivå är av vikt framöver. Vi ser ett köpläge uppenbara sig om aktien på nytt testar denna nivå med en förväntat uppgångs potential mot 55kr.

Passeras i ett senare skede 55kr bekräftas en långsiktig vändning uppåt där följande avstämningsnivåer förväntas skapa tillfälliga rekyler i aktien vid 58.90, 63.70 samt 84.50kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp 44.50-45kr Ticker SSAB A
Målkurs 55kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 43kr P/E 21.3
Senaste 48.46kr Direkt avk. 2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto