Home > Analys: SSAB A kraftansamlar inför ett utbrott…

Analys: SSAB A kraftansamlar inför ett utbrott…

SSAB A aktien har visat långsiktigt positiva indikationer genom att forcera 30kr nivån på ovansidan… som tidigare utgjort ett motstånd. Stigande lågpunkter inom den nuvarande konsolideringen bådar gott inför ett utbrott på ovansidan.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie som det senaste året vaknat till liv rejält med en nära på tre dubbling från botten i början av januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket är ett avgörande vägskäl då det tidigare agerat som ett motstånd under större delen av 2016. Sedan november 2016 har aktien handlats inom ett snävt intervall mellan 32.80 och 40kr vilket tolkas som en kraftansamlingsfas inför ett utbrott uppåt i enlighet med den stigande huvudtrenden. Så länge som aktien handlas ovanför 30kr är den långsiktiga bilden tydligt positiv.

Inom konsolideringen har styrketecken uppvisats genom bildandet av stigande lågpunkter vilket speglar en vilja av köpare att kliva in på allt högre kurser och ger goda förutsättningar för ett utbrott uppåt. Vi ser en möjlighet till ett köp runt 35.70kr då risken i form av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till möjligheten av ett positivt utbrott. Målkurs sätts konservativt till 46.50kr.

Stänger aktien ovanför 40kr på veckobasis utlöses en stark köpsignal.

Skulle aktien visa svaghet genom att passera lågpunken från maj är det först vid en stängning under v32.80kr som större svaghet påvisas. I detta scenario förväntas ytterligare test av 30kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp 35.70kr Ticker SSAB A
Målkurs 46.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 34.20kr P/E 23.9
Senaste 37.78kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram2020

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto