Home > Analys: SSAB A kraftansamlar inför utbrott uppåt!

Analys: SSAB A kraftansamlar inför utbrott uppåt!

SSAB A aktien har de senaste månaderna visat på en sidledes rörelse vilket sannolikt är en kraftansamlingsfas inför ett utbrott på ovansidan, då huvudtrenden nyligen vänt uppåt.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie som det senaste året vaknat till liv rejält med en nära på tre dubbling från botten i början av januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket är ett viktigt vägskäl då denna nivå agerat som ett motstånd under större delen av 2016. Sedan juli 2016 handlas aktien inom en stigande trendkanal och ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor som nyligen vänt uppåt.

Aktien inledde under november en sidledes konsolidering under motståndet vid 40kr som än så länge avvisats två gånger vid test underifrån. Då huvudtrenden vänt till stigande är oddsen goda att ett kommande tredje försök leder till ett framgångsrikt utbrott uppåt. Vi ser därför den nuvarande rekylen som tagit aktien ned mot stödet vid kanalgolvet som en attraktiv ingångsnivå för ett köp. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 32.50kr. Målkurs sätts konservativt till 45kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp 34kr Ticker SSAB A
Målkurs 45kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 32.50kr P/E 32.8
Senaste 34.83kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto