Home > Analys: SSAB A kraftansamlar inför vidare uppgång.

Analys: SSAB A kraftansamlar inför vidare uppgång.

SSAB A aktien har visat långsiktigt positiva indikationer genom att forcera 30kr på ovansidan som tidigare växelvis agerat som stöd och motstånd. Förra testades framgångsrikt stödet runt 36kr ovanifrån vilket öppnar upp för vidare uppgång.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie som det senaste året vaknat till liv rejält med en nära på tre dubbling från botten i början av januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket är ett viktigt vägskäl då denna nivå agerat som ett motstånd under större delen av 2016. På kort sikt har en sekvens av stigande lågpunkter bildats inom en stigande trendkanal, där kanaltaket runt 50kr agerar som en naturlig vinsthemtagningsnivå.

Efter en rekyl på nära 20 % från december toppen vid 40kr har aktien visat tecken på en återgång till den stigande trenden genom att bilda en grön candlestick vilket åtföljt av en doji candlestick förra veckan efter ett test av stödet runt 36kr ovanifrån. Detta är ett tydligt styrketecken som visar att minsta motståndets lag är stigande, vilket bör leda till ett test av swing högsta från mitten av december vid 40.40kr, följt av 42kr inom kort.

Vi rekommenderar ett köp runt 36.70kr, då risken för bakslag reducerats med förra veckans positiva test av stödet. Nödutgången placeras förslagsvis id en stängning under 35kr. Målkurs 46.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under stödet vid 36kr finn stöd vid 35 följt av 33kr.

SSAB A
Entré köp 36.70kr Ticker SSAB A
Målkurs 46.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 35kr P/E 166
Senaste 37.38kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto