Home > Analys: SSAB säljsignaler och fallande trend

Analys: SSAB säljsignaler och fallande trend

SSAB vinstvarnade igår och spår sammantaget att rörelseresultat för tredje kvartalet 2012 uppgå till cirka -700 miljoner kronor.

Samtidigt uttalar sig en analytiker till nyhetsbyrån Direkt och säger angående kursnivån strax under 50 kr att: ”Det brukar vara lönsamt att köpa på de här nivåerna. Men vi har ett så pass negativt nyhetsflöde att man behöver ha en väldigt bra tolerans för vad bolaget kommer att rapportera härnäst”.

Tittar vi i kursdiagrammen så ser vi att SSAB A mycket riktigt har bottnat ur kring 46-50 kr vid ett flertal tillfällen sedan 2008. Det innebär att SSAB A nu har mycket viktiga stödområden vid ca 46,6-50 kr. SSAB A handlas i skrivande stund på 51,6 kr.

I vår SSAB analys 28 mars så skrev vi att aktien, som då låg vid ca 62,5 kr, fått en säljsignal. Vi siktade då på en nedgång till just detta 46-50 kr området. Aktien har sedan dess varit nere som lägst på 47,89 kr den 5 september.

Skulle SSAB A också etablera sig under stödnivån vid ca 46,6 kr får aktien ytterliggare en kraftig och långsiktigt viktig säljsignal. Vi kan då inte utesluta att aktien med tiden riskerar att gå ända ned till ca 20 kr-nivån.

För att SSAB i detta läget ska få en stark köpsignal måste den etablera sig över den starka motståndsnivån vid ca 58 kr. Skulle aktien, mot förmodan, klara av detta ser aktien ut att ha möjlighet att även testa motståndsnivåerna kring ca 70 kr.

I kursdiagrammet ser man också att SSAB A ligger i en nedåtgående rörelse som flackat av något under sommaren.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden till nedåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har dock vänt nedåt sedan i mitten av augusti.

Stochastic-indikatorn har nyss varit uppe på höga och överköpta nivåer. Nu har den istället vänt nedåt och därmed givit en säljindikation.

Är man trots allt lockad av att köpa aktien nere kring stödnivåerna vid ca 46,6-50 kr så rekommenderar vi att man sätter en stop loss om aktien stänger under 46 kr.

Skulle man istället vara inne på att blanka aktien rekommenderar vi att man gör det antingen på uppgångar till i närheten av 58 kr motståndet. Sätt då en stop loss om aktien stänger över 59 kr.

Eller så avvaktar man att aktien stänger under stödet vid ca 46,6 kr och får den kraftiga säljsignalen innan man blankar. Stop loss i så fall om aktien stänger över 50 kr.

Flytta sedan respektive stop loss i positionens riktning allt efter som postionen visar större och större vinst.

Analys SSAB A
SSAB A (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.