Home > Analys: SSAB A utbrott uppåt inom kort…?

Analys: SSAB A utbrott uppåt inom kort…?

SSAB A aktien handlas vid taket inom ett snävt handelsintervall där aktien samlat kraft under en lägre tid. Sekvensen av stigande lågpunkter ökar oddsen för ett stundande utbrott på ovansidan.

SSAB A aktiens långsiktiga svaghet är sannolikt över då aktien gjort ett rejält avstamp uppåt från en dubbelbottenformation i början av förra året. Under uppgångsfasen har aktien passerat 30kr nivån som tidigare varit är ett avgörande vägskäl i form av ett motstånd under större delen av 2016.

Sedan november 2016 har aktien handlats inom ett snävt intervall mellan 32.80 och 40kr vilket tolkas som en kraftansamlingsfas inför ett utbrott uppåt då huvudtrenden vänt till stigande och aktien tydligt etablerats över 30kr nivån. Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor ligger sedan oktober 2016 i en stabil upptrend vilket i kombination med sekvensen av stigande lågpunkter inom kraftansamlingsfasen ger goda odds för ett positivt utbrott.

Stänger aktien signifikant ovanför 40kr på veckobasis framförallt under stigande omsättning utlöses en stark köpsignal som har god procentuell uppsida då närmaste motstånd finns först runt 55kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att passera lågpunken från maj är det först vid en stängning under 32.80kr som större svaghet påvisas. I detta scenario förväntas ytterligare test av 30kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och agerar på ett utbrott. Den konservativt lagda investeraren avvaktar ett utbrott på veckobasis, men får då vara beredd att avståndet till en stoploss kan bli något längre än vid ett köp på dagsutbrott.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp stängning över 40kr Ticker SSAB A
Målkurs 54.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 37kr P/E 27.2
Senaste 39.59kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto