Home > Analys: SSAB A vänder vid stödnivå.

Analys: SSAB A vänder vid stödnivå.

SSAB aktien har framgångsrikt återtestat köpsignalen från januari och befinner sig i en starkt stigande trend. Ett motstånd vid 60 kr forcerades med kraft under maj månad vilket bekräftar den tekniskt positiva bilden. Rekyler är köpvärda i närheten av motståndet som omvandlats till ett stöd.

SSAB A aktien utlöste en långsiktig köpsignal från en större bottenformation under januari månad då ett handelsintervall mellan 39 och 47.70 kr forcerades på ovansidan. Prisobjektivet från köpsignalen, skillnaden mellan botten och taket av handelsintervallet, har blivit uppfyllt och aktien befinner sig i en stadigt stigande trend.

Det finns inga tecken på att uppgången börjar närma sig sitt slut, snarare tvärtom då aktien nyligen forcerade ett starkt motståndsområde runt 60 kr på ovansidan. Detta innebär att aktien fått förnyat fotfäste på ovansidan och tidigare motstånd har omvandlats till stöd helt i enlighet med klassisk analysmetodik.

Rekyler är köpvärda framöver, framförallt i närheten av det tidigare motståndet runt 60 kr som nu omvandlats till ett stöd. Vi rekommenderar ett köp för både den långsiktige investeraren och den kortsiktige aktören mellan 60 – 61 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 58 kr. Målkurs sätts i första hand till 70 kr följt av 75 kr.

Aktien handlas över det stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 60 kr. Närmaste motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 70 samt 76 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto