Home > Analys: SSAB A vid vägskäl…

Analys: SSAB A vid vägskäl…

SSAB har upplevt ordentlig styrka i veckan, vilket fått oss att kliva upp till motståndsnivån vid 40 kronor. En tillfällig paus togs under onsdagens handel, men med signifikant återbesök av köpare befinner vi oss nu vid ett vägskäl som laddar inför utbrott och resa upp till 46 kronor.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

SSAB har sedan slutet av 2016 handlats inom ett tydligt intervall om 33 till 40 kronor.

Svårigheter till utbrott har varit uppenbart, och vid tre huvudtillfällen har vi nu utmanat motståndsnivån i detta kanaltak vid 40 kronor.

Till skillnad mot två tidigare utmanande, har vi denna gång fått tydligt besök av köpare tidigare i veckan, vilket bådar gott för ett utbrott.

Att vi på onsdagen upplevde en tillfällig paus, och vinsthemtagning ser vi snarare som ett naturligt utfall.

Vi ser inledningsvis en resa upp till vår riktkurs 46 kronor, som hög sannolikhet redan från nuvarande prisnivå kring 39.50 kronor. Vid just 46 kronor väntas säljare kliva in i bilden, vilket innebär att det kan vara värt att plocka hem vinsten redan här.

Alternativt kan positionen viktas ned, för att uppleva en potentiell vidare uppgång till 50 kronor. Dock rekommenderar vi en så kallad trailing stop vid ett sådant fall, för att låsa in potentiell vinst allt eftersom vi rör oss vidare norrut, ifall vi får ett bakslag.

Om vi mot förmodan får uppleva ett övertag från säljare redan före ett utbrott över 40 kronor, ökar detta sannolikheten för att vi rör oss ned mot inledningsvis 38 kronor, följt av 36 och 33 kronor. Däremot ser vi en betydligt lägre statistiskt sannolikhet för detta.

SSAB lämnade för drygt en vecka sedan rapport för det första kvartalet i år, som bidrog till ett kraftigt ryck norrut, där även flera analyshus justerade upp riktkursen dagen därpå.

Bolaget som spår något högre leverensvolymer under andra kvartalet, jämfört med det gångna kvartalet lämnade ett rörelseresultat på 702 miljoner kronor, kraftigt över väntade 237 miljoner kronor enligt en prognossammanställning av SME Direkt.

SSAB
Entré köp 39.50 kr Ticker SSAB A
Målkurs 46.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 38.50 kr P/E 26.1
Senaste 39.76 kr Direkt avk. 0.00%

 

En attraktiv inledande position ses redan idag inför vidare utbrott över 40 kronor. Målkursen landar på 46 kronor, även om vi ser potential på sikt upp emot 50 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 38.50 kronor.

Aktien handlas efter senaste dagarnas uppgång nu över både 50 och 100 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Analys: SSAB A vid vägskäl…

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto