Home > Analys: Köpsignal utlöst i Ericsson

Analys: Köpsignal utlöst i Ericsson

Ericsson B steg kraftigt under tisdagens handel i kölvattnet av positivt nyhetsflöde från Microsofts köp av Nokias mobildel. Vi har vid ett flertal tidigare tillfällen lyft fram den positiva diagram formationen i form av cup and handle som nu har utlöst en stark köpsignal.

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 % (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 77 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar vid 83 samt 86 kr.

Ericsson B utlöste under gårdagen en köpsignal då aktien bröt nedtrenden som sammanbinder topparna under ökad omsättning. I kursdiagrammet har en ”cup and handle” formation bildats vilket indikerar på betydligt högre kurser på sikt. Det kommer i vanlig ordning inte gå spikrakt uppåt då det finns ett flertal motstånd på vägen. Vi räknar med ett test av toppen vid 86.40 kr och därefter en rörelse upp mot tidigare toppnoteringar runt 96 kr från 2011.  

Vi rekommenderade ett köp den 26 augusti som nu håller på att utvecklas enligt plan. Stoploss kan flyttas upp från 73 till 74.50 kr. Det är inte försent att köpa på dagens nivåer trots att kursen nu lyft signifikant. Vi är positivt inställda så länge som aktien handlas ovanför den stigande trenden runt 77 kr.

Värt att notera är ett kraftigt avstamp i relativ styrka linjen vilket indikerar att Ericsson B aktien utvecklas starkare än omxs30 index.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto