Home > Analys: Stark köpsignal utlöst i Loomis B.

Analys: Stark köpsignal utlöst i Loomis B.

Loomis B aktien utlöste under fredagens handel en stark köpsignal då ett breakaway gap bildades från en dubbelbottenformation. Eventuell rekyl ned mot 240-241 kr utgör en attraktiv köpnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Loomis B aktien har efter en toppnotering på 289 kr i februari handlats ned till en lågpunkt på 201.50 kr i slutet av augusti. Denna lågpunkt avvisades under oktober och aktien har därefter återetablerats inom den långsiktigt stigande trendkanalen.

Under fredagens handel visade aktien teknisk styrka då ett breakaway gap bildades under kraftigt ökad omsättning. I kursuppgången forcerades motståndet vid 225 kr följt av kanaltaket i den kortsiktigt fallande trendkanalen vilket indikerar att aktien gjort sig redo för en ny uppgångsfas.

Så länge som aktien handlas ovanför 240 kr betraktas utbrottet som genuint och det är först vid en stängning därunder som svaghet signaleras. Vi ser en god möjlighet för ett köp på rekyl ned mot 240- 241 kr i en förmodad uppgång mot 262 kr följt av 266 samt 279 kr.

Nödutgången placeras förslagsvis under 234 kr för att erhålla en attraktiv risk i förhållande till uppgångspotential.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 240 kr följt av 225 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto