Home > Analys: Stark köpsignal utlöst i Raysearch B!

Analys: Stark köpsignal utlöst i Raysearch B!

Raysearch B har efter en fenomenal kursutveckling utlöst en ny köpsignal från en huvudskuldra bottenformation. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 175kr.

Raysearch B har efter ett utbrott från en större bottenformation i slutet av 2014 stigit kraftigt och visat en toppnotering på 129.40kr under juli 2015. I uppgångsfasen har aktiens avstånd mot det långsiktiga jämviktsvärdet kommit på en sträckt nivå vilket är en indikation om en stark aktie samtidigt som det speglar behovet av en andhämtningspaus. Aktiens sidåtgående utveckling det senaste året har medfört att det tidigare överköpta läget helt har neutraliserats.

Förutsättningarna för en ny uppgångsfas är därmed goda. Förra veckan utlöste aktien en köpsignal genom ett utbrott från en huvudskuldra formation vilket ger indikationer om fortsatt uppgång mot 175kr.

Raysearch B – mot 175kr
Entré köp 129/136.25kr Ticker RAY B
Målkurs 175kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 125kr P/E 73.3
Senaste 136.25kr Direkt avk. 0.19%

Eventuell motreaktion för ett test av 129kr ovanifrån som omvandlats till ett starkt stöd utgör en idealisk ingångsnivå för ett köp. Nödutgången i detta scenario placeras förslagsvis vid en stängning under 125kr. Vill man inte riskera att missa en potentiell uppgång föreslås ett köp runt fredagens stängningskurs… i detta fall måste man acceptera en vidare stoploss.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 129kr finns närmsta stöd vid 120 följt av 110kr. Värt att notera att utbrottet från en liknande bottenformation under 2014 resulterade i en nära på tredubbling av kursen på 8 månader…

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RAY B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto