Home > Analys: Stark reaktion från köparna vid Volume Profile-stöd i Guld

Analys: Stark reaktion från köparna vid Volume Profile-stöd i Guld

Medan världens börser fortsätter sin långsamma, och rekyllösa drift uppåt, så bjuder ädelmetallerna Guld och Silver på extrem volatilitet (rörlighet). Min senaste Volume Profile-analys över priset på Guld har vart klockren och de aktörer som har valt att använda mina analyser som underlag för sin handel, bör ha kunnat tillgodogöra sig några riktigt fina vinster under de senaste veckornas handel.

Om ni studerar grafen nedan ser ni att responsen var god från säljarna kring 1480-1500-området, som jag lyfta fram som starka säljzoner i min första analys. Riktigt starka rörelser tenderar att ofta komma i omgångar av två, dvs att efter den första riktigt starka rörelsen ner, som vi såg i mitten av april, var sannolikheten god för åtminstone ett test ner mot låga igen. När jag ser en ovanligt kraftigt rörelse, i synnerhet när den är bort från värde (obalanserad marknad) söker jag ofta möjligheten att komma med på ”del 2” av rörelsen. Vanligtvis efter en rekyl och ett retracement tillbaka mot starka stöd- eller motståndszoner.

I fallet med Guld var rörelse ”del 2” ganska stark och jag prognostiserade ett test ner mot tidigare låga och starka stödområden, vilket motsvarande en rörelse på mellan 10-15 %. Självfallet kan vi fortsätta lägre, då den längre trenden fortfarande pekar ner, men på grund av Composite Profile (den vita vertikala ”bergkedjan” av volym till höger i grafen) är det tydligt att priset nu visar tecken till att åter finna balans kring högvolymsbulan som ofta fungerar som en magnet. Om köparna fortsätter att visa intresse kring låga, i detta intervall, börjar det bli mer och mer tydligt att marknaden börjar forma ett värdeområde och åter finna ett intervall av accepterade priser.

I och med den starka responsen i Guld, men framförallt Silver (rörde sig upp närmre 15 % från låga, under gårdagens handelssession) från de presenterade stödområdena, räknar jag nu med att sannolikheten är god för en fortsättning upp, inom de närmsta dagarna. För de aktörer som gick lång/köpte redan vid zonerna är min rekommendation att åtminstone ta hem en del av vinsten, då den längre trenden fortfarande pekar ner. Oddsen är dock goda för viss ytterligare respons från köparna och det är långt ifrån omöjligt att vi åter testar upp mot motståndsintervallet ovanför värde, omkring 1480-1500 (där jag åter söker respons från säljarna).

Oavsett om vi ser hela rörelsen eller inte, är zonernas relevans tydlig, och för de aktörer som fortfarande känner viss tveksamhet kring tidigare volymomsättnings relevans för framtida handel, statuerar de senaste analyserna för Guld ett klockrent exempel. Även om man är skolad i den tekniska läran, och finner den träffsäker och logisk, så jag jag av åsikten att Volume Profile åtminstone bör användas som ett komplement, för att sålla ut viktiga stöd- och motståndszoner för handel. Det ger en ytterligare dimension i din analys av de finansiella marknaderna och tillgodoser en ökad förståelse för marknadens aktörer och deras intresse av handel vid olika områden.

guld TP
Daglig graf Guld – Bra respons kring Volume Profile-genererade zoner

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.