Home > Analys: Stark säljsignal utlöst Husqvarna B.

Analys: Stark säljsignal utlöst Husqvarna B.

Husqvarna aktien har misslyckats att forcera 2007 toppen följt av ett genombrott av stödet vid 76.50kr vilket utlöst en stark säljsignal.  

Husqvarna aktien har sedan mitten av 2007 handlats inom intervallet 25 till 91.50kr. Aktien har efter en högre botten under 2011 trendat vidare uppåt mot den tidigare toppnoteringen, där aktien efter en kraftansamling under ett års tid forcerat stödet vid 76.50kr. Detta har utlöst en stark säljsignal då en långsiktig dubbeltoppformation bildats. Vid genombrottet ökade omsättningen betydligt och en stängning runt veckolögsta indikerar ett bestående säljintresse.

Vi har siktet inställt på vidare nedgång mot närmaste signifikanta stöd på nedsidan runt 59kr.

På kort sikt är aktien kraftigt översåld vilket kan komma att skapa ett blankningsläge vid ett återtest av 76.50kr underifrån.

Då aktien visat betydande teknisk svaghet och potentialen är god på nedsidan rekommenderar vi att man kliver eventuellt långa innehav och inleder en blankningsaffär mellan 75-76.50kr. Målkurs sätts till 60kr.

För att aktien skall bli intressant från ett långsiktigt perspektiv krävs att aktien återigen etablerar sig ovanför 76.50kr under tilltagande omsättning, vilket i sådana fall ger goda odds för vidare test av 91.50kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Husqvarna
Entré sälj 75-76.50kr Ticker HUSQB
Målkurs 60kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 79kr P/E 15.1
Senaste 68.64kr Direkt avk. 3.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto