Home > Analys: Stark säljsignal utlöst i SEB A…

Analys: Stark säljsignal utlöst i SEB A…

SEB A har brutit stödet vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden vilket är extra signifikant då det sammanfaller med en forcering av det horisontella stödet runt 76.50 kr.

SEB A utlöste en säljsignal från en dubbel toppformation i slutet av augusti 2015 efter att ha nått en toppnotering på 111.70kr under mars månad. Aktien har därefter visat en svag utveckling och tydligt etablerat sig under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor.

I början av maj månad bröt aktien igenom stödet vid kanalbotten i den långsiktigt stigande huvudtrenden, vilket är extra signifikant då det sammanfaller med ett brott av det horisontella stödet runt 76.50 kr och sker efter att aktien visat en mindre uppstuds efter att ha testat januari botten. Vid genombrottet skapades en stor röd candlestick med en stängning i närheten av veckolägsta vilket tydligt indikerar att säljarna fått övertaget.

Närmast finns stödet vid kanalbotten i den medellånga fallande trenden runt 65 kr följt av det horisontella stödet vid 61 kr. Så länge som aktien handlas under 76.50 kr som omvandlats till ett motstånd räknar vi med fortsatt kursfall.

Analys sponsrad av Vontobel

Handla på högt och lågt i samband med den pågående rapportsäsongen!

→ Till instrumenten

BEAR SEBA X3 VON
Entré sälj 76.00kr
Målkurs 61.50kr
Nödutgång 78.50kr

Vi rekommenderar att man inleder en blankning i närheten av 76 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 78.50 kr. Målkurs sätts till 61.50 kr.

Aktien handlas under 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto