Home > Analys: Starka motstånd på ovansidan i Nordea.

Analys: Starka motstånd på ovansidan i Nordea.

Nordea aktien handlas i en stigande trend från 2012 men under motståndet från den nyligen utlösta dubbeltopp-säljsignalen, vilket gör den kortsiktiga utvecklingen svår prognostiserad. En etablering under 91 kr öppnar upp för vidare nedgång mot 72.50 kr medan en forcering av 102 kr öppnar upp för vidare uppgång mot 115 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har i samband med ”börsfrossan” den senaste månaden forcerat stödet runt 102 kr från en dubbeltopp vilket utlöst en säljsignal som tagit aktien ned för ett test av den stigande trenden från 2012, där aktien initialt funnit stöd.

För närvarande handlas aktien mellan detta stöd och motståndet vid 102 kr där en forcering av endera nivå kommer att ha avgörande betydelse för den kommande utvecklingen. Potentialen på nedsidan är något större än en forcering på ovansidan, då närmaste naturliga vändningsnivå vid kanalgolvet finns först runt 72.50 kr jämfört med begränsningen vid kanaltaket runt 115 kr.

Vi har en avvaktande inställning till aktien och väntar på en etablering under 91 kr för att bekräfta den kortsiktigt fallande trenden. Bryts 99 kr ljusnar läget något men det är först vid en stängning ovanför 102 kr som vi vågar hoppas på vidare uppgång.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto