Home > Analys: Stor fallhöjd i JM.

Analys: Stor fallhöjd i JM.

JM aktien har i samband med en svag delårsrapport forcerat det avgörande stödet vid nacklinjen i en huvudskuldra toppformation. Prisobjektivet indikerar en potentiell nedgång mot 85 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

JM aktien har efter en vertikal kursacceleration i februari 2015, där aktien nådde en toppnotering på 302 kr, misslyckats att behålla momentum i uppgången då aktien under april månad snabbt handlades tillbaka. I kursdiagrammet utgjorde detta huvudet i en större huvudskuldra toppformation.

Förra veckan rapporterade aktien för fjärde kvartalet vilket emottogs i form av en kalldusch från aktie marknaden, genom bildandet av ett större gap i diagrammet under kraftigt ökad omsättning och en stängning på dagslägsta. Detta indikerar tydligt att sentimentet svängt från en tidigare sidåtgående marknad till fallande.

Aktien forcerade det avgörande stödet runt 216 kr vilket utlöst en säljsignal från en större toppformation. Prisobjektivet indikerar möjlig nedgång till 85 kr.

På vägen dit finns ett flertal avstämningsnivåer i form av stöd där en passering öppnar upp för fortsatt nedgång mot den långsiktiga slutdestinationen runt 85 kr. Stöd finns vid 200, 169, 138 samt 110 kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långa positioner på en gång och ser eventuell motreaktion upp mot 216 kr som en fördelaktig ingångsnivå att inleda en blankning. En stoploss placeras i detta fall förslagsvis till 227 kr. Målkurs sätts konservativt till 170 kr.

Skulle aktien mot förmodan stänga signifikantovanför motståndet runt 216 kr är detta kortsiktigt en positiv indikation men det är först vid en passering på 240 kr på ovansidan som läget ljusnar betydligt.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto