Home > Analys: Stora Enso har fått säljsignaler

Analys: Stora Enso har fått säljsignaler

Stora Enso R har fått säljsignaler och ligger i nedåtgående trender. Trots köprekommendation i senaste Affärsvärlden rekommenderar vi att man blankar Stora Enso på eventuella uppgångar.

Affärsvärlden köprekommenderar Stora Enso i sitt senaste nummer. Tidningen skriver att företagets utmaningarna liknar dom som Eniro mötte för några år sedan men att förutsättningarna för att lyckas med sin omvandling är bättre för Stora Enso. Aktien är fortfarande köpvärd menar Affärsvärlden.

I vår analys av Stora Enso den 21 mars skrev vi dock att aktien skulle få en säljsignal om den gick under stödet vid 47 kr. Vi rekommenderade i så fall att man skulle blanka Stora Enso med en stop loss om aktien stängde över 50,5 kr. Vi skrev också att stödet vid 45 kr sedan också måste brytas innan vi kunde få se några större nedgångar.

Stora Enso har sedan dess gått under stödet vid 47 kr och alltså fått den säljsignalen. Aktien, som i skrivande stund handlas i 45,40 kr, har också varit nere vid 45 kr och testat det stödet ett flertal gånger.

Skulle nu Stora Enso även etablera sig under 45 kr kan nedgångarna ta ny fart. Det ser då ut som om Stora Enso minst ska gå ner och testa stödnivån vid 42 kr. Risken är emellertid betydande att även de lägre stödnivåerna kring ca 37 och ca 34,4 kan komma att testas.

För att Stora Enso ska få en köpsignal så måste aktien etablera sig över motståndet vid ca 47 kr. Aktien har dock sedan ett viktigt motstånd redan vid ca 52 kr. I dagsläget ser det ut som om det motståndet blir tämligen svårpasserat för Stora Enso.

Vi rekommenderar att man är mycket försiktig med innhav i Stora Enso då aktien fått säljsignaler och då både den långa och den korta trenden är nedåtriktade för aktien.

Använd hellre eventuella uppåtrekyler i Stora Enso till att blanka aktien. Stop loss om aktien stänger över 48 kr alternativt 52 kr, allt efter var och ens risknivå. Flytta sedan ner stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Då aktiemarknaden och även Stora Enso nu kommit in i en betydligt mer volatil marknadsfas än tidigare kommer troligen Stora Enso fortsätta att svänga upp och ner en hel del den närmaste tiden. Detta öppnar det upp för många fina tradingtillfällen för den aktive placeraren.

Agerar man med kortsiktiga strategier kan det därför vara idé att ta hem vinsten då och då på korta positioner. Sedan kan man gå kort igen på uppåtrekyler i marknaden.

Stora Enso R (Dagsdiagram)
Stora Enso R (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.