Home > Analys: Stora Enso Oyj har passerat en kraftfull utbudsnivå.

Analys: Stora Enso Oyj har passerat en kraftfull utbudsnivå.

Stora Enso aktien har trots en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, lyckats passera 80 kr nivån med god marginal. Detta är en mycket signifikant utveckling då det öppnar upp för ett test av 2007 toppen på sikt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Stora Enso aktiens har haft en fantastisk utveckling sedan bottennoteringen runt 50 kr i oktober. Aktien har stigit 83 % och befinner sig i en starkt stigande trend på kort och medel lång sikt. Det ser således positivt ut, och trots att aktien är rejält överköpt om man jämför med aktiens långsiktiga jämviktsvärde, MA 200 som ligger runt 69 kr, har aktien lyckats forcera ett större utbudsområde runt 80 kr.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Detta är en mycket signifikant utveckling då detta varit ett hinder på vägen mot högre kursnivåer. Aktien har med genombrottet av 80 kr signalerat att aktien gjort sig redo för en uppgång till skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet, vilket ger en indikativ målkurs på ovansidan på drygt 130 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Skulle aktien rekylera ned till ett mindre stöd runt 89.50 kr utgör detta en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 85 kr. Målkurs sätts konservativt till 94 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 86.50 följt av 85 kr. Motstånd finns runt 94 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol STE R.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto