Home > Analys: Stora Enso Oyj visar styrketecken

Analys: Stora Enso Oyj visar styrketecken

Stora Enso har under sensommaren lämnat en större bottenformation och indikerat en långsiktig vändning uppåt. Aktien utvecklas betydligt starkare än börsen som helhet och har nyligen testat stödnivåer i rekylen som avslutades förra veckan. Det ser fortsatt positivt ut och vi räknar med att tidigare toppnoteringar passeras inom kort.

Stora Enso-aktien har ett attraktivt P/E på 15.2 vilket är något lägre än bransch genomsnittet på 19.81 . Utdelningen är 2.59 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 4.6 %, vilket är betydligt högre än bransch snittet på 3.32 %. Vinst per aktie är 3.74 kr.

Aktien handlas över det stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 54 kr. Ett mindre motstånd finnsvid tidigare topp runt 59.50 kr, samt 64 kr och dubbeltoppen runt 80 kr.

Stora Enso Oyj har utlöst en långsiktig köpsignal då aktien lämnat en större bottenformation. Prisobjektivet är skillnaden mellan taket och botten i handelsintervallet vilket ger en potentiell målkurs för långsiktiga innehav runt 70 kr. Relativ styrka linjen som visar hur aktien utvecklas i jämförelse med omxs30 index är numera tydligt stigande innebär att aktie är stark i förhållande till börsen som helhet.

Vi har i analys 23 september påpekat att rekyler är köpvärda speciellt om aktien skulle rekylera ned till 54 alternativt 52 kr, med facit i hand stannade rekylen vid 52.90 kr och har därefter stigit kraftigt. En stop loss kan nu flyttas upp till 52 kr vilket aktien inte bör nå för att behålla det positiva momentum aktien uppvisat. Vi ser fortsatt potential för uppgång och rekyler som köpvärda framöver.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol STE R

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto