Home > Analys: Stora Enso R kraftansamlar på nytt…

Analys: Stora Enso R kraftansamlar på nytt…

Stora Enso aktien har inlett en ny kraftansamlingsfas efter en utlöst köpsignal. Stänger aktien ovanför 78kr öppnas det upp för fortsatt uppgång mot 89kr.

Stora Enso aktien har efter en vändning nedåt i april 2015 handlats inom ett allt snävare intervall som tagit sig form av en symmetrisk triangelformation. Inom denna formation har kursrörelserna sedan februari avtagit och en mindre kraftansamlingsfas mellan 64.30 och 74kr skapats. I mitten av juli utlöstes en köpsignal i samband med att aktien forcerade intervalltaket vilket tagit aktien upp för en lokal topp vid 78.90kr.

Aktien har därefter inlett en ny kraftansamlingsfas ovanför det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd. Så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån är den tidigare köpsignalen intakt och förväntan är i detta scenario fortsatt uppgång mot 89kr i första hand.

Stora Enso
Entré köp 77.75kr Ticker PEAB B
Målkurs 88kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 73kr P/E 8.3
Senaste 77.75kr Direkt avk. 3.9%

Då en stoploss kan placera snävt i förhållande till uppgångspotentialen föreslås ett köp runt fredagen stängningskurs vid 77.75kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 73kr. Målkurs sätts till 88kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga betydligt under utbrottsnivån runt 74kr är risken för ett falskt utbrott förhöjd där närmaste stöd finns vid 66kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol STE R.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto