Home > Analys: Stora Enso vid blankningsläge

Analys: Stora Enso vid blankningsläge

Stora Enso R ligger i en nedåtgående trend efter att tidigare i år erhållit ett antal säljsignaler. Vi fortsätter att rekommendera att aktien blankas på uppåtrekyler som kommer i närheten av de olika motståndsnivåerna. Som nu vid motståndet på ca 42 kr. 

Skogsbolaget Stora Enso:s R-aktie ligger i nedåtgående trender och har sedan toppen i år på 52,4 kr den 21 februari fått ett antal säljsignaler. Aktien ligger i skrivande stund på 41,82 kr.

Vi har i tidigare analyser rekommenderat att man ska sälja och även blanka Stora Enso R då aktiens säljsignaler indikerat att den riskerar att kunna gå ner en hel del. Se till exempel vår analyser av Stora Enso den 21 mars och den 3 maj.

Den senaste säljsignalen fick Stora Enso R då aktien gick under stödet vid ca 42 kr. Nästa starka stödnivåer ligger vid ca 37 kr och ca 34,4 kr så nedsidan ser fortfarande ut att kunna vara betydande.

Stora Enso R har motståndsområden kring ca 42, ca 45 och ca 47 kr.

Både den långa och den korta trenden är nedåtriktade för Stora Enso R.

Stochastic-indikatorn är på låga nivåer och visar på att Stora Enso R är översåld. Indikatorn har emellertid varit översåld sedan i början av april. Så detta är ett tydligt exempel på att en aktie kan fortsätta vara översåld en längre tid om den kommit i en stark trend.

För att Stora Enso R ska få en lite tydligare köpsignal så måste aktien etablera sig över motståndet vid ca 47 kr. Sedan har aktien också ett viktigt motståndsområde redan vid ca 52 kr.

Det ser dock mycket svårt ut för aktien att i närtid utmana motståndsnivån vid ca 47 kr.

Vi fortsätter därför att rekommendera att man blankar Stora Enso R på uppgångar och då gärna om aktien kommer i närheten av de olika motståndsnivåerna vid 42, 45 och 47 kr. Sikta på nedgångar till ca 34-37 kr.

Stop loss om Stora Enso R stänger över respektive motståndsnivå. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Stora Enso R (Dagsdiagram)
Stora Enso R (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.