Home > Analys: Studs i Barrick Gold Corp har potential

Analys: Studs i Barrick Gold Corp har potential

Miningbolag inom guldsektorn ser ut att ha en ljus framtid, i och med den senaste nedgången uppstår intressanta situationer ur många olika perspektiv. En mer kortsiktig möjlighet bjuder Barrick Gold Corp på i och med intressanta oscillator divergenser och prisrelationer.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Barrick Gold Corp har en något annan tidsstruktur än Royal Gold som vi behandlat tidigare. Barrick Gold Corp avslutade sin nedgång redan i slutet på september förra året och steg intill en cykel topp den 2 augusti i år.

I och med att uppgången förefaller ha tagit 314 dagar i anspråk kan vi dra en del intressanta slutsatser. Bland annat står 314 dagar i relation till den sista nedgångsfasen innan botten förra året, vilket indikerar att en första positiv fas har avslutats i Barrick Gold. Detta innebär i sin tur att det i sinom tid bör komma mer på uppsidan i ett längre perspektiv.

När det gäller den nyligen satta botten får vi dock inga riktigt solida tidscykler på plats för att indikera att det skulle vara dags att gå för nya högsta noteringar redan nu, däremot har vi en tillräckligt intressant träff för en reaktion 70 (69) dagar efter toppen.

Barrick Gold Corp Dagsdiagram
Barrick Gold Corp Dagsdiagram

Pivots

I situationen med Barrick Gold finns det två viktiga nivåer för vår aktuella set-up. Den första är $15 som är ett viktigt stöd, den andra är vår målnivå på $19.

Att vi har åtminstone en temporär botten på plats indikeras av att högsta noteringen hittills ligger på  drygt $23, som i sin tur ligger i en 180 graders relation med dryga $15 som blev vår botten häromdagen. Skulle Barrick Gold redan nu lyckas ta sig förbi $19 så hägrar ett seriöst test av $23 med $21 som ett motstånd på vägen.

Skulle aktien överraska negativt genom att bryta ned under $15 ser det ganska mörkt ut då nästa solida stöd inte infinner sig förrän kring $8!

Vågmönster

Uppgången från i september förra året förefaller ha skett i fem vågor, vilket tillsammans med tidsanalysen stärker uppfattningen om en långsiktigt positiv trend.

Från toppen i august har vi nu tre vågor ned, och från detta perspektiv så kan vi ha en botten på plats inför en ny och lång uppgångsfas. Just denna struktur stöds dock inte riktigt av tidscyklerna, men däremot av våra pivots.

Tekniska indikatorer

200 dagars medelvärde pekar uppåt och indikerar att den längre trenden är positiv, dock så pekar 50 dagars glidande medelvärde nedåt vilket indikerar vad vi kan se i grafen. Dvs att vi är eller har varit i en korrektion på den starka uppgången sedan förra året.

När det gäller oscillatorerna har vi en intressant situation. I och med botten kring den 31 augusti fick vi lågpunkter på både RSI och Slow stochastic indikatorn. Vid den senaste botten nu i oktober orkade marknaden inte trycka ned priset så pass mycket att vi fick nya lägsta noteringar i oscillatorerna utan dessa trendar faktiskt uppåt. Detta indikerar att säljtrycket har ebbat ut, i varje fall i det lite kortare perspektivet.

Vi kan även när det gäller oscillatorerna se hur de skapade ytterligare en positiv divergens i den korta bottenfasen nu i oktober.

 Barrick Gold Corp – en överblick
Entré köp $ 16.30 Ticker ABX
Målkurs $ 19.00 Marknad NYSE
Nödutgång $ 15.00 P/E 27.8
Senaste $16.38 Direkt avk. 0.5 %

Summering

Barrick Gold är intressant att köpa för en kortsiktig studs kring nuvarande nivåer. En studs ska idealt ta oss mot och helst till $19. Nödutgången i form av en stop-loss kan sättas vid $15.

I det större perspektivet inväntar vi ytterligare signaler på att aktien verkligen bottnat ur eller signaler på kommande bottnar.

Barrick Gold rapporterar Q3 resultat den 27 oktober.

Aktier i denna sektorn är väldigt volatila, vilket man bör ta hänsyn till när position tas.

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto