Home > Analys: Studs i Autoliv…

Analys: Studs i Autoliv…

Autoliv befinner sig i en långsiktigt stigande trend som mynnat ut i en sidledes konsolidering mellan 780 och 1125 kr. Under fredagen passerade aktien motståndszonen runt 865 kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 900 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har i likhet med de flesta storbolagen på Stockholmsbörsen haft en svag utveckling som tagit aktien ned för ett test av lågpunkten från augusti 2015 där aktien uppvisat en motreaktion.

Den långsiktiga trenden definierat som sekvensen av stigande bottnar och toppar är fortfarande stigande, men aktiens etablering under det svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde är ett illavarslande tecken. Under fredagen passerade aktien motståndet runt 865 kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 900 följt av 1000 kr.

På nedsidan navigerar aktien efter stödet runt 800 följt av 780 kr. Passeras dessa stöd ges indikationer om en långsiktig trendvändning.

Då börsen som helhet uppvisat tydlig svaghet är det sannolikt endast en tidsfråga innan de ”säkra” papperna börjar dala. Vi rekommenderar därför att man tar tillfället i akt och kliver av eventuella långa innehav speciellt om aktien tar sig vidare upp mot det fallande MA 200 runt 968 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande MA 200. Det kortsiktiga 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto