Home > Analys: Styrketecken i Evolution Gaming.

Analys: Styrketecken i Evolution Gaming.

Evolution Gaming B har stabiliserats efter att noterat en ny swing högsta vilket öppnar upp för ett test av all time high.

Evolution Gaming  aktien har sedan börsintroduktionen för tre år sedan utvecklats mycket starkt med en dryg sju dubbling av kursen räknat till toppen i början av året.

Under 2016 handlades aktien inom ett snävt intervall (kraftanslingsfas) som ledde till ett kraftfullt utbrott på ovansidan under 2017 och en dryg dubblering av kursen.

Aktien har därefter uppvisat den andra kännbara rekylen sedan introduktionsdagen, men likt kursfallet i februari 2016 har aktien kommit tillbaka mycket kraftfullt vilket indikerar en stor underliggande styrka. Volymanalysen bekräftar den tekniska styrkan genom att tydligt uppvisa ökat omsättning på uppgångsdagar jämfört med röda dagar. Aktien har dessutom noterat en högre swing topp samt botten vilket defintionsmässigt innebär en stigand trend.

Förra veckan utlösten en mindre köpsignal genom passeringen av 548kr vilket gör aktien köpbar framförallt vid ett återtest ovanifrån. Målkurs sätts konservativt till strax under allt time high med reservation till betydligt högre kurs om denna passeras på ovansidan. Detta fenomen uppvisades i G5 Entertainment som vi tidigare köprekommenderat se analys 24 april.

Så länge som aktien stänger ovanför 518kr på veckobasis är förutsättningarna goda för vidare uppgång.

Evolution Gaming
Entré köp 548-560kr Ticker EVO
Målkurs 640kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 515kr P/E 30.5
Senaste 560kr Direkt avk. 1.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EVO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto